Hoofdafbeelding van Gameboyrug of tabletnek?

Gameboyrug of tabletnek? Gameboyrug of tabletnek?

Het AD schrijft vanmorgen dat Fysiotherapeuten alarm slaan vanwege de slechte houding (lichaamshouding dan he..) van onze kids. Voor het hele artikel, check deze link.

Wat ik mooi vind aan dit artikel is dat het de noodzaak benadrukt van ouders om hun rol te pakken bij preventie. Het nieuwe Houding Netwerk Nederland gaat voorlichting en lezingen geven om zo te zorgen dat ouders vanaf de geboorte van hun kind kunnen zorgen dat hun kind geen gameboyrug, tabletnek of zelfs een bochel oploopt.

Het enige puntje is dat dit wel erg geconcentreerd is op een specifiek onderwerp. Want als het gaat om het gebruik van die tablets en gameboys smartphones, dan kwam in april nog RTL Nieuws naar buiten met dit artikel over de voorspelde epidemie van bijziendheid bij jongeren. Reden? O.a. het gebruik van mobiele apparaten, binnen zitten, niet bewegen, etc. Herkenbaar he?

Grownhub kan informatie bundelen en op het juiste moment aanbieden aan ouders zodat het een relevant advies wordt. Als je kiddo bijvoorbeeld zelf al een smartphone heeft kunnen we je precies aangeven wanneer het relevant wordt dat hij of zij misschien wat vaker zijn blik op een voetbal moet richten dan op FIFA2016 en waarom. Uiteraard met als achtergrond de informatie en onderzoeken van de genoemde partijen en bronnen.

Misschien kunnen we dan samen voorkomen dat we er over 40 jaar allemaal bijlopen als brildragende quasimodo’s.