Hoofdafbeelding van Wat is de Bird Box Challenge?

Wat is de Bird Box Challenge? Wat is de Bird Box Challenge?

Netflix roept mensen op om de Bird Box Challenge vooral niet te doen en jezelf niet te verwonden of in gevaar te brengen. Maar is dat nodig en waar komt dit vandaan? In dit korte artikel leggen we uit wat de challenge is en wat de achtergrond ervan is.

Film

Bird Box is een enorm populaire film, o.a. te zien op Netflix. Het gaat over een wereld waarbij je door het zien van “een gedaante” de onbedwingbare behoefte krijgt om zelfmoord te plegen. De oplossing; geen oogcontact. De film beschrijft een moeder die zichzelf samen met 2 kinderen in veiligheid probeert te krijgen. Ze doen dit geblindoekt.

Challenge

De challenge is eigenlijk niets anders dan alledaagse dingen geblindoekt uit te voeren. Voor 24u lang. YouTube nu al vol met allerlei mensen die de hond uitlaten, skaten, boodschappen doen, etc. maar dan geblindoekt.

Gevaarlijk?

In principe is de challenge onschuldig, zolang je je verstand gebruikt en het veilig houdt. Het wordt natuurlijk gevaarlijker als mensen de grenzen gaan opzoeken door bijvoorbeeld geblindoekt deel te nemen aan het verkeer of door te gaan koken.

Zoals met vele challenges; het kan ontzettend leuk zijn om mee te doen. In principe is daar ook niets mis mee. Ezeltje-prikje van vroeger kon ook tot ongelukken leiden als je niet oplet. Dat is hier niet anders.

En nu?

Weet dat het bestaat. Praat erover met je kinderen en geef ze ‘advies’ over wat wel en niet verstandig is. Doe desnoods mee door ze te begeleiden (zonder blinddoek). Dan houd je het ontspannen én kan die challenge gewoon heel leuk blijven.

Meer hierover